Moj oče ima pos terminal za svojo obrt

Moj oče je obrnik in ima lastno podjetje z lesno indutrijo. Večina dosedanjega dela je bilo usmerjenega predvsem v izdelovanje lesenih tal. Ko je delal pri stranki na terenu, se je uveljavil predvsem gotovinski način plačevanja ali izdaja računov preko položnice. Sedaj ap si je nabavil prenosni pos terminal s katerim lahko že na samem terenu pokrije stroške dela.

Moj oče ima pos terminal za svojo obrt

Ker včasih prihaja do neplačil, se je oče odločil, da pri strankah uredi akr direktno plačilo. V kolikor je pošiljal račun po opravljenem delu po pošti ali elektronski pošti, se je dogajalo, da ni dobila plačila tudi do tri mesece ali pa nikoli. Da bi se izognil tem nevščečnostim, si je nabavil prenosni pos terminal. Tako sedaj ureja plačila na licu mesta. Iz trgovine tudi ne moremo odpelajti robe, preden je nismo plačali. Dtranke so na začetku malo negodovale, sedaj pa so se navadile. Tudi vsem prej pove, da je potrebno takojšnje plačilo. Nekateri sicer še vedno raje poslujejo z gotovino, takrat se izda gotovinski račun. V primeru plačila s kartico, pa je takojšen račun, ki ga pos terminal poveže s sistemom. Danes imamo veliko različnih metod delovanja, ki jih ima pos terminal po celem svetu. Tudi za različne plačilne kartice je narejen. Razvoj, ki ga je dosegel pos terminal v zadnjih letih je izjemen. Lahko izbiramo med razlilčnimi funkcijami. Vse pa seveda mora biti varno, da ne pride do vdora.

Moj oče se je sedaj lotil še terenskega dela v tujini. Ker živimo blizu meje, je to čisto običajno, da se gre delat tudi v tujino. Ker smo do nedavnega imeli različne valute za plačilo, je bil pos terminal najboljša izbira. Ni bilo potrebno menjati denarja v drugo valuto. Podjetje dobro posluje in je uspešno. Tudi z računovodskega vidika ni nobenih težav. Redno se oddajajo vsa poročila in davek na dodano vrednost se redno obračunava.

Comments are closed.