Za balkonske rože so lahko cvetlična korita morda tudi pretesna

Že kar nekaj časa prelagam opravilo, ki sem se ga včasih res veselila. Še lani, se spomnim, sem komaj čakala in gledala na koledar, koliko je še do pomladi, in nato spremljala vreme, da bi ja ujela popoln čas za presajanje rastlin. Sedaj pa vem, da bom tokrat mogla zamenjati tudi cvetlična korita, saj so se mi rože že toliko zarasle, da bi si zaslužile nov lonec.

Za balkonske rože so lahko cvetlična korita morda tudi pretesna

V resnici sem imela tudi korita že izbrana in pripravljena, morala bi samo še iti v vrtnarijo po zemljo. Vendar pa je bil res naporen mesec, ko je bilo vmes res toliko dela, gužva v službi, družinski izleti in rojstni dnevi na okrogla leta, katerih pa res nisi smel ignorirati. Res je bilo pestro in hkrati tudi zabavno. Ampak vseeno sem si zares želela en daljši oddih, da bi kar cel teden preživela doma in se ukvarjala z presajanjem rož in končno uporabila nova cvetlična korita.

Res sem si mogla vzeti čas zase. Presajanje balkonskega cvetja, me je res vedno sproščalo, saj sem rastline zelo rada oboževala. Hkrati pa sem tudi rada izkoristila in malce preuredila prostor, in kaki rastlini spremenila lokacijo z upanjem, da mi nebo naredila drame in bo še vedno lepo naprej rastla. Ko sem se končno lotila tega podviga, sem bila zelo vesela in ponosna nase, saj vem, kako dolgo sem to delo prelagala. Seveda popolnoma po nepotrebnem. Tako sem tudi bila zelo vesela nad izborom novega korita, saj so naredile popolnoma nov ambient in so na svetel balkon cvetlična korita v temnejši sivi barvi res lepo pasala k sveže pobarvani ograji. Morda bi sicer lahko eno korito še malce večje, a mislim da bo naslednje sezone že moglo zdržati.

Zdaj vsaj vem, da bi bilo dovolj prostora še za kakšno novo balkonsko rožo, ki bi krasila sončne dni na balkonu s pogledom na morje.

Comments are closed.