Po tretmaju, ki ga je opravila dermatologija, imam zopet zelo lepo kožo

Poletje je tukaj in moja koža brez brazgotin tudi, saj mi je dermatologija zelo pomagala. Po treh letih lahko končno uživam v tem, da se lahko sprehajam po plaži brez ličil ali pa skrivam svoj obraz pod kakšnim klobukom ali pa sončnimi očali, da se ne vidi, da sem to jaz. Danes je moj prvi dan na plaži brez bremena glede moje kože. Prav ne morem verjeti, da imam končno zopet tisto, kar je bilo večini ves čas samoumevno.

Po tretmaju, ki ga je opravila dermatologija, imam zopet zelo lepo kožo

Po enem letu boja, da so akne izginile in enem letu zdravljenja brazgotin sem zopet tam, kjer sem bila prej večino življenja, in zahvala gre temu, da mi je dermatologija pomagala s pravim pristopom. Sploh ne vem, kaj sem razmišljala prvo leto, ko so se mi akne počasi delale, jaz pa nisem naredila nič, v veri, da bodo same izginile. In tako je nastalo, kar je nastalo. Trdovratno gnezdo, ki ga je tudi dermatologija kar s težavo rešila. Če bi takoj reagirala, bi bila pot zagotovo krajša in posledice bistveno manjše. Ampak kar je bilo, je bilo. Sedaj vem, da tudi moja lepa koža na obrazu ni samoumevna in bom morala nanjo bolj paziti. Ne glede na to, da sedaj vem, s čim si lahko pomagam, je vseeno preveliko tveganje, če se mi kaj takega ponovi, da se morda res nikoli ne pozdravi. Starejša, kot je koža, težje, jo je zaceliti nazaj in hitreje kakšna brazgotina ostane za vedno. Raje za vsak skušaj na vsake nekaj mesecev odidem na preventivno terapijo, ki jo nudi dermatologija, da mi sproti naredi obnovitveni tretma in bo tako moja koža dlje lasa lepa in zdrava.

Še dobro, da imamo danes toliko možnosti, ki jih lahko uporabimo in se pozdravimo tudi pri estetskih stvareh. Včasih sem mislila, da bo dermatologija nekaj kar ne bom nikoli obiskala, danes sem pa vesela, da obstaja.

Comments are closed.