Na njivi bo potrebna lovska kamera

Mož je spet prišel jezen z njive, takoj sem vedela zakaj se gre. Rekel je, da mu je sedaj res vsega dovolj in da bo lovska kamera prva stvar, ki si jo bo kupil. Izven naselja na samem imamo njivo in majhno lopo. Vikende najraje preživljamo tam, saj smo lepo v naravi, obdani z gozdom. Včasih smo tam cel dan, hrano vzamemo s sabo, otroci in naš kuža tekajo naokoli, midva pa se ukvarjava z pridelovanjem sadja in zelenjave.

Zadnjih nekaj dni skoraj ne mine dan, da ne bi nekaj zmanjkalo. Ker se ne gre za en paradižnik ali eno glavo solate, ampak so to večje količine, se je odločil, da bo prišel resnici do dna. Prijatelj mu je svetoval, da je lovska kamera prava rešitev, saj se sproži ob vsakem gibanju in posname dogajanje tako podnevi kot ponoči. 

Na njivi bo potrebna lovska kamera

Danes je na drevesu manjkalo približno deset breskev, kar ni malo, zato je takoj sedel za računalnik, vpisal lovska kamera in pogledal kaj je na voljo. Ugotovil je, da je izbira zelo velika in da so cenovno dokaj dostopne. Da ne bi čakali predolgo, sva se odpeljala v mesto, da jo kupiva v trgovini z lovskimi pripomočki.

Trgovec nama je zagotovil, da je lovska kamera zadnje čase zelo iskana, saj ima več ljudi podobne težave. Priporočil nama je tako, ki ima nevidni fleš, kar pomeni, da se ne posveti lučka, ko snema. Taka lovska kamera je bolj neopazna. Kupila sva eno, se takoj odpravila na njivo in jo namestila na drevo iz katerega je najboljši pogled. 

Zvečer sva se odpravila spat in komaj čakala, da ujamemo nepridiprava in da vidimo ali je kdo od sosedov ali je kdo iz bližnjega mesta. Zjutraj sva pogledala na telefon, preden sva skuhala kavo, saj je lovska kamera preko WiFi signala povezana z telefonom. Nato pa se od srca nasmejala, saj je bilo v celi noči nepridipravov več. Prišel je mladi srnjak, divji prašič, jazbec in mali zajček, zgodaj zjutraj pa še jata ptic.

Comments are closed.