Lamelne zavese so primerne za bolj modern videz

Vsako stanovanje bi potrebovalo zavese. Zavese so uporabne, da nam nekoliko oslabijo sončno svetlobo, tako da nas sonce ne slepi, a hkrati nam osvetljuje prostor. Zavese pa so že nekoliko zastarele in  nekem modernem domu ne bodo izgledale dobro. Rešitev za to pa so lamelne zavese. 

Lamelne zavese so podobne navadnim zavesam, vendar so sestavljene iz več daljših trakov, ki skupaj oblikujejo eno zaveso. Te lamelne zavese pa lahko obračamo, tako da spustimo željeno količino svetlobe v prostor. Tako imajo še vedno povsem isto funkcijo navadnih zaves, vendar je njihov izgled nekoliko modernejši. Prav tako pa lahko bolje kontroliramo količino svetlobe, ki jo spravimo v sobo, kot pa pri navadnih zavesah. 

Lamelne zavese so primerne za bolj modern videz

Lamelne zavese se namesti na isti način kot navadne. Na strop ali nad okno na montiramo drsalke, v katere se zatakne zavesa. Nato to ponavljamo z vsakim kosom lamelne zavese, nato pa jih enakomerno razporedimo. Pri lamelnih zavesah se mora zraven še namestiti mehanizem, po navadi je to vrv, s katero kontroliramo, kam so deli lamelne zavese obrnjeni. Lamelne zavese se tako lahko povsem odpre, tako kot navadno zaveso, če moramo bodi si odpreti okna, bodi si bi radi povsem odprli zaveso za več svetlobe. 

Lamelne zavese postajajo čedalje bolj popularne v domovih. Zaradi svojega modernega izgleda pa to ni čudno. Lahko tudi zbiramo med raznimi barvami zaves. Kupimo lahko tudi takšne, ki so popolnoma nepresojne in lahko tako nadomestijo rulete. S takšnimi zavesami, si lahko čez dan v sobi ustvarimo povsem temo, da si lahko čez dan spočijemo, če imamo na primer nočno. 

Lahko pa vzamemo tudi nekoliko prosojen material, ki pa bo le malo zasenčil sonce. V tem primeru pa je dobro, da imamo tudi kakšne žaluzije ali rulete, saj ne bomo morali povsem potemniti prostora z takšnimi zavesami.  

Lamelne zavese so torej zelo različne in se lahko najde nekaj za prav vsake potrebe.

Comments are closed.