Ko je poletje prisegam na lanena oblačila in na nobena druga

Pred leti sem se namreč zaljubila v lan in od takrat dalje je moj zvesti spremljevalec povsod, kjer je možno. V oblačilih, posteljnini, brisačah in raznih dekoracijah. Vedno mi je zelo zanimivo, ko skoraj nihče ne ve, da so tudi brisače narejene iz lanu. Tudi jaz sem bila pred leti ista, ker nisem niti približno vedela, da je lahko brusača izdelana in lanenega frotirja. Sedaj imam pa skoraj vse brisače iz lanenega frotirja. Bombažnih brisač skoraj nimam več, ker sem ugotovila, da mi ne ustrezajo več. Nekaj brisač imam tudi iz lana, to je tudi neka zelo zanimiva tkanina, ki zelo dobro vpija vodo iz telesa.

Navadne lanene tkanine so pa izjemno popolne za različna oblačila. Tako za tunike kakor za obleke in hlače. Že nekaj dni me doma čaka, lan, iz katerega si bom naredila hlače in obleko. Prav komaj čakam. Temperature za takšna oblačila so res idealne že in samo še čas moram najti za to, da bom začela s šivanjem. Mislim, pa da bo ta čas že ta konec tedna, če ne celo prej. En dan bom izrezala kroj, naslednji dan bom pa vse skupaj sešila. To je najboljša kombinacija, ker si lepo razporedim delo, da nimam preveč vsega naenkrat. Včasih sem delala vse naenkrat in sem ugotovila, da me to preveč utrudi. Sedaj si pa vedno pripravim nekaj oblačil, ki jih bom sešila. En dan izrežem vse kroje, naslednji dan pa vse zašijem. Ker imam tokrat zelo veliko blaga, iz katerega bom šivala stvari, to ne bo problem, saj bom naredila iz tega najmanj tri stvari.

Ko je poletje prisegam na lanena oblačila in na nobena druga

En kos oblačila bodo zelo široke hlače, drug kos bo obleka in tretji kos bo majica. Ne vem pa še čisto točno, kakšni bodo kroji. Približno se mi svita, ampak nisem se že čisto odločila za končne verzije.

Comments are closed.