Dan, ko se odločiš, da ne boš več jedel sladkarij

Vsi vemo, kako slabo lahko vplivajo na naše zdravje sladkarije. Veliko ljudi pa vseeno vsaki dan zaužije nekaj sladkega. To seveda ni problematično, če je to le košček sladkega in se s sladkarijami ne najedamo. Problem pa postane, ko pride do tega, da je naš obrok sladkarija. To pa je težava. 

Ko je sin prišel z idejo, da ne bo jedel nič sladkega, ga nisem jemala resno, ker sem vedela, kako zelo rad poje kakšno sladkarijo. Dnevi so tekli in jaz sem opazila, da je sin to vzel zelo resno. Videla sem, da že kar nekaj dni ni pojedel prav nič sladkega. Povem lahko to, da je imel nekaj kilogramov preveč in da je očitno prišel v leta, ko ga je to precej motilo. Tako se je sam odločil za spremembo. Tako je nehal jesti sladko in začel telovaditi. 

Dan, ko se odločiš, da ne boš več jedel sladkarij

Najbolj mi je bila pri njemu všeč ta vztrajnost, da enostavno ni jedel sladkarij. Lahko vam povem, da danes mineva 1 leto, odkar ni jedel sladkega. Še sama ne morem verjeti, da ima lahko otrok takšno voljo. Včasih se mi zdi, da sestavo obrokov pozna boljše od mene. Všeč pa mi je predvsem to, da je iz svojega jedilnika črtal samo sladko hrano, vso drugo hrano pa uživa. 

Kakšno voljo moraš to imeti, to ve samo on. Resnično sem ponosna na njega, kajti danes ima resnično lepo postavo, brez maščobe. Prav tako se je gibalno zelo izboljšal in testi v šoli so pokazali, kako zelo je napredoval. Ponosna sem nanj, kajti imeti takšno voljo, kot otrok, mislim, da je zelo težko. Še posebej pa danes, ko so okoli nas same sladke jedi in sladke pijače. 

Comments are closed.